Panouri solare
www.PanouriSolare.net
Topsolar Expert Energy
Tel: 0746999439

Panou solar presurizat
   Principiu de funtionare :

       Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heatpipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al hetpipe-ului, care este introdus in rezervorul de acumulare. Agentul termic din bazin se incalzeste si transfera caldura catre serpentina care se afla in interiorul sau. Apa rece intra in serpentina, preia caldura si poate fi folosita ca apa calda menajera.
      Acest sistem solar poate fi folosit pe toata perioada anului
Principiu Functionare Panou Solar Nepresurizat
<< Inapoi <<
Caracteristici si Parametrii de Functionare ale Panourilor Solare Presurizate
 
Panouri solare nepresurizate

Principiu de functionare:

      Schimbatorul de caldura (colectorul) este constituit dintr-o serpentina de cupru aflata in interiorul rezervorului. Tuburile se introduc in decuparile cilindrice practicate in carcasa exterioara a rezervorului, bulbul superior al heat-pipe-ului patrunzand in interiorul acestuia. Lichidul aflat in interiorul rezervorului preia caldura de la heat-pipe si o cedeaza serpentinei de cupru, care la randul ei cedeaza caldura apei care circula prin ea.
     Tot ansamblul este izolat printr-un strat de spuma poliuretanica in grosime de 55mm.
     Principalul avantaj al acestui sistem solar compact este ca poate fi folosit la presiunea
Tub solar in rezervor sistemului de apa curenta. Presiunea maxima suportata este de 6bar. Astfel nu mai este necesara instalarea panoului solar pe acoperis ca in cazul panourilor solare nepresurizate, care trebuiau montate deasupra celui mai de sus consumator.
     Pe peretele lateral al vasului se poate monta un senzor de temperatura, intr-un racord filetat, cat si o rezistenta electrica pentru incalzirea apei in lipsa energiei solare.

Caracteristici si Parametrii de Functionare:

   - Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna ( cu performanta redusa ), deoarece apa nu intra in tuburi ci este incalzita    cu ajutorul unui schimbator de caldura aflat la partea superioara a tubului; (daca unul sau mai multe tuburi se sparg accidental, sistemul    functioneaza in continuare dar cu performanta redusa)
   - Razele solare radiaza intotdeauna perpendicular pe tot parcursul zilei;
   - Tubul colector vidat ofera rezultate excelente chiar pe timp innorat fiind capabil sa capteze razele infrarosii care trec prin stratul de nori.
   - Tuburile defecte sunt usor de schimbat cu altele noi, cu costuri mici si efort redus.

 

Modele Panouri Solare Presurizate cu Tuburi Vidate cu HeatPipe


Denumire Panou Solar
Capacitate Rezervor litri
Numar Tuburi
Diametru Tuburi mm
Lungime Tuburi mm
Pret (EURO)
PC58-18-1800
180
18
58
1800
830
Home | Contact
© PanouriSolare.net