Panouri solare
www.PanouriSolare.net
Topsolar Expert Energy
Tel: 0746999439

Panou solar joasa presiune
 Principiu de Funtionare :
       Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind astfel apa din tubul interior. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea ei scade. Apa incalzita in tub se va ridica in rezervorul de acumulare si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece. Circuitul natural se va realiza in continuare si apa din rezervor se va incalzi.
<< Inapoi <<
Caracteristici si Parametrii de Functionare ale Panourilor Solare Nepresurizate
 
Panouri solare nepresurizate

Principiu de functionare:

          Acest tip de colector solar se utilizeaza pentru prepararea apei calde in perioada martie - octombrie. Este construit din tuburi vidate individuale ce transfera radiatia solara, prin convectie, in masa apei din rezervor. Din acest motiv rezervorul de acumulare este montat in partea superioara a panoului solar. Apa din tuburile vidate se incalzeste, isi reduce densitatea si se ridica in rezervor, fiind inlocuita de un volum echivalent de apa rece, cu densitate mai mare. Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, pierderile de caldura spre exterior fiind extrem de mici.
Tub solar in rezervor      Tuburile sunt introduse in orificiile care traverseaza peretii rezervorului, fixarea lor facandu-se cu ajutorul suportului inferior . Etansarea este asigurata cu garnituri speciale. Vasul de acumulare este conectat la reteaua de alimentare cu apa rece printr-un rezervor de alimentare cu flotor si cu reteaua de consumatori de apa calda menajera printr-un stut de la partea inferioara. Pe peretele lateral al vasului se poate monta un senzor de temperatura, intr-un racord filetat.

Caracteristici si Parametrii de Functionare:

      Acest tip de panou se livreaza cu suportul de montaj standard, unghiul de inclinare fiind fix. Cu suportul standard panoul se poate monta numai pe suprafete orizontale. Pentru suprafete inclinate este necesara modificarea suportului sau montarea acestuia fara picioarele posterioare si contravanturi. Exista posibilitatea montarii unei rezistente electrice (accesoriu), la partea inferioara ca protectie antiinghet si a unor regulatoare electronice dotate cu sonde de nivel si temperatura sau electovane. Comanda este asigurata, in functie de temperatura si nivelul apei din vas, de regulatorul electronic de comanda. Acest tip de panou este destinat celor mai simple aplicatii:
     - alimentare de la o sursa de apa prin cadere libera,
     - alimentare de la reteaua de distributie centralizata, presiunea minima a retelei fiind impusa doar de inaltimea de montaj a panoului.
     - alimentare de la un sistem propriu cu instalatie de hidrofor.
     Daca utilizarea apei calde se face numai prin cadere libera, sistemul nu este dependent de reteaua electrica, in schimb trebuie sa fie amplasat la o inaltime superioara celui mai de sus consumator.

 

Modele Panouri Solare Nepresurizate Compacte cu Tuburi Vidate


Denumire Panou Solar
Capacitate Rezervor litri
Numar Tuburi
Diametru Tuburi mm
Lungime Tuburi mm
Pret (Lei)
N47-18-1500
120
18
47
1500
1200
N58-12-1800
120
18
58
1800
1250
N58-15-1800
150
15
58
1800
1400
N58-18-1800
180
18
58
1800
1600
N58-20-1800
200
20
58
1800
1850
Home | Contact
© PanouriSolare.net